”Skåret ind til benet, så handler det at rejse om, at man er nysgerrig efter at se, at livet kan leves på andre måder end den, man er opdraget til. Maden smager anderledes, man går i andet tøj, taler et andet sprog.”

Ingen inkarnerer udlængslen bedre end Troels Kløvedal, der døde i december 1018. Han lærte os at længes efter det frie liv på havet og den grønne ø, der dukket op i horisonten, når man har sejlet længe nok. Det handler om at turde drømme, erklærer han. Til gengæld er der ingen, der siger, at drømmen kun kan forløses på dækket af et skib. Lykken findes sgu alle steder, men du må insistere på, at livet skal være smukt, fastholder han.

Hør Susanna Sommers poetiske og længselsmættede radiodokumentar om Drømmenes kaptajn. Det er en mosaik med klip fra gamle radiointerviews med Troels Kløvedal og andre udlængselsramte mennesker, oplæsning af Pia Tafdrups digt ’Havet, jeg’ klippet sammen med Susanna Sommers fortælling om sit eget liv og den livsafgørende beslutning, hendes forældre tog for hende, da hun var otte år gammel.