Hvorfor skal det være så svært at finde en udendørs cafe i en tropisk storby, hvor der altid er varmt?

Mumbai er en overvældende by. De over 20 millioner indbyggere gør den til verdens femte største metropol, og sommetider får man fornemmelsen af, at de alle sammen er ude på gaden samtidig. Så er det, man trænger til at trække sig tilbage i skyggen med en friskpresset juice eller en stor kold Kingfisher. Men mystisk nok er der en overraskende mangel på cafeer med udendørsservering i den tropiske by med en gennemsnitstemperatur på 27 grader året rundt. Og hvem gider sidde at fryse i en airconditioneret restaurant? Så her får du top 5 over de bedste tagterrasser i den sydlige del af Mumbai, alle sammen i gåafstand fra Gateway of India.

5.-pladsen går til Bayview Cafe. Mest fordi den overhovedet er der, og det alene skal hædres. Tagterrassen ligger på toppen af Hotel Harbour View på PJ Ramchandani Marg, 200 m fra Taj Mahal Palace. Terrassen er anonym, men maden er fin, øllene kolde, og det er altid godt at prøve et nyt sted.

Der er ikke rigtig kælet for detaljerne på Bayview Cafe

 

4.-pladsen får Cloud 9 Cafe. Den ligger på 9. etage på toppen af Hotel Godwin med udsigt ud over de slidte huse i britisk kolonistil mellem bugten og Colaba Causeway. Terrassen er charmerende indrettet, men af en eller anden grund er der langt mellem cafegæsterne.

Der er så fint, så fint på Cloud 9 Cafe, men ikke mange gæster

Plads nr. 3 får Koyla Ethnic Cuisine. Som desværre ikke kan snige sig højere op, fordi der ikke serveres alkohol. Du må nøjes med de lækre mocktails og så nyde den gode mad. Terrassen er kæmpestor; den strækker sig over adskillige huse og føles som en moderne arabisk drøm med separate telte og chillmusik.

Koyla er et opdateret arabisk eventyr på toppen af Mumbai

På en sikker 2.-plads ligger The Dome, den blærede loungeagtige tagterrasse på Hotel Intercontinental, der som den eneste på listen ikke ligger i Colaba, men mod vest og har udsigt ud over Det Arabiske Ocean og Marine Drive. Cool, cool, cool – og dyr!

Cool storbystemning og stjernedyre drinks på The Dome

Men det allerbedste sted, vores klare 1’er, er terrassen på Sea Palace Hotel. Her landede vi igen og igen. Månen lyser over bugten og sejlskibene, og udsigten til Gateway of India og luksushotellet Taj Mahal Palace er ikke let at hamle op med. Både maden, drinks og øl er i top og absolut rimelig i pris. Hav lidt tålmodighed, for tjenerne skal hele vejen ned til køkkenet i stueetagen for at hente dine bestillinger. Og hvis der er gæster i elevatoren, må de tage de fem etager ad trappen.

Man har aldrig lyst til at gå hjem fra sin udsigt ud over bugten ved Gateway of India